• Autor fotografije: Hrvoje Gabrić
  • Autor fotografije: Hrvoje Gabrić
  • Autor fotografije: Hrvoje Gabrić
  • Autor fotografije: Hrvoje Gabrić
  • Autor fotografije: Hrvoje Gabrić

Svečano otvorenjePreuređena ambulanta Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u Milni svečano je otvorena 8. travnja 2016. godine. Vrpcu su zajednički presjekli Zlatko Ževrnja, splitsko-dalmatinski župan i Anamaria Rošin, općinska načelnica Općine Milna. Time su mještani, ali i gosti i turisti milnarskoga kraja, kako je potvrdio i dr. Dragomir Petric, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, dobili na raspolaganje oko 100 kvadrata suvremeno opremljenog prostora sa prostranom čekaonicom, sanitarnim prostorijama, liječničkom ordinacijom, prijemnom sobom te prostorijom za dijagnostiku a koja bi se, ovisno o potrebama, u buduće mogla preurediti i za zubarsku ordinaciju. U preuređenje ambulante, na koje se čekalo više od 50 godina, Splitsko-dalmatinska županija uložila je gotovo milijun kuna, dok je Općina Milna doprinjela hortikulturalnim uređenjem vrta.

Prigodom otvaranja ambulante, župan Ževrnja obišao je u pratnji općinske načelnice Rošin, Dječji vrtić Milna gdje su ga djeca dočekala prigodnim nastupom. Marija Ivanović, ravnateljica vrtića izvijestila ga je kako će vrtić od 1. lipnja ove godine uvesti 8-satni program rada te kako će se broj vrtićke djece, sa sadašnjih 23, na jesen povećati na 30 polaznika. S obzirom na iskazane potrebe, razmišlja se i o uvođenju programa jaslica a upravo se izrađuje i projekt rekonstrukcije i nadogradnje vrtićke zgrade, koji će se aplicirati za sufinanciranje na fond Europske unije.

Župan je, također, obišao i prostorije Centra za kulturu Milna, ispred kojih su ga dočekali predstavnici milnarskih udruga, Materinskog društva, Balunjera "Crvana", Sportskog društva i udruge mladih Pud Milne. Sandra Sumić, v.d. ravnateljica Centra, upoznala ga je s programima i planovima rada, među kojima je i osnivanje zavičajnog muzeja Općine Milna.

Nakon svečanosti otvaranja ambulante, u kojoj je sudjelovala milnarska klapa "Mrduja", za izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije i brojne novinare te domaće uzvanike i mještane, priređena je zakuska na štekatu konobe "Dupini" s morskim menijem i kolačima članica udruge Materinsko društvo.

(foto Hrvoje Gabrić)